Wandelen

Het gevarieerde landschap tussen Oldebroek en Wezep, waar de heide en de naaldbossen van de Veluwe overgaan in de oude polders langs de Zuiderzee, leent zich uitstekend voor wandelingen en fietstochten.

De omgeving

Voor wie geïnteresseerd is in de Oldebroekse gebruiken en tradities, is museumboerderij De Bovenstreek beslist een bezoekje waard. Op weg daarheen komt u langs Fruittuin Verbeek, waar diverse streekproducten worden verkocht. Maar in de directe omgeving is meer te beleven. We noemen bijvoorbeeld de Fantasietuin 't Loo, de Kijktuinen in Nunspeet, Landgoed de Horte in Dalfsen. Of Museum De Fundatie met een altijd wisselende expositie, het Stedelijk Museum en Sigarenfabriek De Olifant in Kampen. Eigenlijk is er teveel om op te noemen. Voor elk wat wils. Bekijk een actueel overzicht op Zoover.

Boodschappen

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in Wezep. Daar is -behalve een groot winkelcentrum- ook een NS Station en een zwembad. Voor wie van shoppen houdt, is Zwolle nabij. Met een levendig en fraai historisch stadscentrum, biedt het (ook) de meest verwende winkelaar meer dan voldoende.