Het herenhuis Vollenhof werd in de eerste helft van de negentiende eeuw gebouwd, in neoclassicistische stijl. Het statige witte huis met de zonneblinden is opvallend ondiep en daardoor kleiner dan de eerste aanblik doet vermoeden.

Het koetshuis en de andere gebouwen op het landgoed zijn te herkennen aan de roodgele kleur van de luiken. Het zijn de wapenkleuren van de familie Van Riemsdijk.

In het koetshuis, dat wordt gebruikt als woning en werkplaats, zijn de paardenboxen en stenen drinkbakken verdwenen. Door luikjes in de zoldervloer werd het hooi omlaag gegooid in de ruiven. Aan de zijkant bevindt zich nog de tuigkamer, waar ook de koetsier zijn onderkomen had.

Buiten de gracht staat de achttiende-eeuwse hallehuisboerderij, met klompenhok voor de ingang. Op het erf is niet veel veranderd sinds boer Kragt er zijn koeien molk, al zijn de melkbussen nu verdwenen. De kalverstal heeft een kookhuis, waar het veevoer werd gekookt.

Iets verderop, aan de overkant van de weg staat de voormalige tuinmanswoning. Dit huisje werd in de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd, nog met ouderwetse bedsteden. In het kleine huisje woonden vroeger twee gezinnen!